În perioada 21-24 mai 2023, la invitația Confederației Naționale Sindicale „Cartel ALFA” din România, reprezentanții Federației SINDASP Marina Teleuca, președintele asociației sindicale Sîngerei și Sergiu Gheorghiță, președintele asociației sindicale Edineț, împreună cu sindicaliștii centrelor sindicale național-ramurale din cadrul Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) participă la seminarul internațional ”Transformarea digitală, noile forme de muncă și reprezentarea lucrătorilor”, care se desfășoară în România, Predeal.

La lucrările seminarului participă reprezentanții țărilor: Bulgaria, Cipru, Franța și Portugalia. Sindicaliștii au abordat subiecte cum ar fi: riscurile și efectele digitalizării în relațiile de muncă, provocările angajării în era digitală, transformarea digitală a administrației publice ca furnizor de servicii și responsabili de ocuparea forței de muncă. Fiecare reprezentant prin exemple clare și bine structurate s-a expus cum este abordată această reformă de digitalizare în țara lor pe fiecare domeniu de activitate.

Totodată a fost efectuată o vizita de lucru la Primăria Brașov, unde participanții s-au familiarizat cu noile tehnologii digitalizate care sunt implementate de către primarie.