Promovarea sportului constituie un obiectiv important, orientat spre menținerea și fortificarea sănătății angajaților. E un lucru cunoscut că, în orice domeniu de activitate, angajații pot munci eficient doar fiind sănătoși. Iar atunci când sportul este practicat se văd rezultate bune.
În perioada 07-09 Iunie 2024, la Casa de odihnă ,,Camping din Vadul-lui-Vodă” a avut loc cea de a VIII-a ediție a Spartachiadei Federației Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice (SINDASP), unde au participat peste 420 de salariați, 19 echipe puternice cu ardoare de a
câștiga din cadrul Centrelor Sindical Ramural Teritoriale din Domeniul Servicilor Publice și a Organizațiilor Sindicale Primare: Cahul; Căușeni; Cantemir; Cimișlia; Edineț; Fălești; Dubăsari; Nisporeni; Rezina; Rîșcani; Sîngerei; Strășeni; Șoldănești; Ștefan Vodă; Telenești; Serviciul Fiscal de Stat; Inspectoratul Național de Probațiune, care au concurat la 7 probe sportive – minifotbal, volei (bărbați), volei (femei), darts, tenis de masă, șah și joc de dame.

Deschiderea spartachiadei s-a oficializat în data de 07 iunie 2024 prin parada echipelor, inaugurarea drapelului și interpretarea imnului de stat al Republicii Moldova.
La deschiderea oficială au participat cu un cuvânt de salut Vlad Canțîr, președintele Federației SINDASP, Lilia Franț, vicepreședinta Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, Olga Golban, director al Serviciului Fiscal de Stat, Andrei Iavorschi, director al Inspectoratului Național de Probațiune, Ruslan Lungu, secretar de stat în cadrul Ministerul Justiției, Pavel Groza, președintele raionului Cahul, Pavel Culicovschi, președintele raionului Cantemir, Iurie Plopa, președintele raionului Ocnița, Mariana Dîmcenco, președinta raionului Strășeni.

Totodată, Vlad Canțîr, președintele Federația Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice din Republica Moldova ( SINDASP), a adresat tuturor președinților, liderilor, activiștilor și membrilor de sindicat sincere felicitări cu prilejul Zilei Sindicalistului și a mulțumit tuturor pentru înalt profesionalism, dedicație, perseverență, și munca asiduă în activitatea sindicală. Aceștia au fost premiați cu diplome și cadouri.
În urma evaluării prestațiilor sportivilor de către colegiu de arbitri au fost desemnați următorii învingători :
Mini fotbal:
locul I – Edineț
locul II – Căușeni
locul III – Strășeni
Volei bărbați:
locul I – Șoldănești
locul II – Căușeni
locul III – Cahul
Volei femei :
locul I – Strășeni
locul II – Cantemir
locul III – Cahul
Darts:
locul I – Serviciul Fiscal de Stat
locul II – Căușeni
locul III – Dubăsari
Tenis de masă:
locul I – Cahul
locul II – Serviciul Fiscal de Stat
locul III – Căușeni
Șah:
locul I – Serviciul Fiscal de Stat
locul II – Căușeni

locul III – Cantemir
Joc de dame:
locul I – Serviciul Fiscal de Stat
locul II – Șoldănești
locul III – Căușeni
În urma competițiilor, în clasamentul general s-au clasat următoarele echipe:
🥇locul I – Căușeni
🥈locul II – Serviciul Fiscal de Stat
🥉locul III – Cahul
Echipele participante în cadrul competițiilor au fost distinse cu cupe, diplome și cadouri.
Scopul acestei activități este de a promova un mod de viață sănătos în colectivele de muncă și în instituțiile din ramură, de a propaga sportul drept mijloc de fortificare a sănătății, și un bun prilej de a face schimb de experiență cu sindicaliștii din alte instituții din țară.