În data de 21 martie, conducerea Federației Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice (SINDASP), dl Vlad Canțîr, a avut o întrevedere cu conducerea Ministerul Muncii și Protecţiei Sociale al Republicii Moldova : dl Vasile Cușca – secretarul de stat pe domeniul asistenței sociale, dl Eugeniu Livițchi – șef al Direcției politici de management și coordonare a activității agențiilor teritoriale de asistență socială, alți reprezentanți ai ministerului.
Subiectul principal de pe ordinea de zi a ședinței a fost cu privire la negocierile colective în vederea semnării convenției colective.


În context, președintele Federației SINDASP s-a referit la necesitatea unui dialog social bipartit de calitate și de performanță pe segmentul vizat, care ar da rezultate palpabile.

De asemenea, au fost abordate mai multe probleme existente în cadrul direcțiilor de asistență socială din teritorii, precum salariile extrem de mici, nivelul de finanțare a sistemului, dialogul social la nivel de unitate, perspectiva clară a fenomenului sindicalist pe sistem, etc.
S-a făcut referință, inclusiv la mecanismul de cotizare, în context, solicitând ca direcțiile de asistență socială să rămână în continuare în cadrul centrelor sindicale ramural – teritoriale.


Pe finalul discuțiilor, în rezultatul schimbului de opinii, s-a convenit, că problemele abordate, după unele examinări și consultări suplimentare, sub toate aspectele, cu instituțiile din subordine, vor fi discutate și în cadrul rundelor de negocieri ulterioare.