Astăzi, 9 decembrie 2022, în incinta Institutului Muncii, Federația Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice (SINDASP) a organizat un seminar de instruire pentru membrele Consiliului de Femei din cadrul Federației, cu genericul: ,, Egalitatea de șanse, protecția social-economică a femeilor angajate în cîmpul muncii”.
La eveniment au participat Vlad Canțîr, președintele Federației SINDASP, Liuba Rotaru, președinta Comisiei de Femei a CNSM, președinta Asociației Sindicale a Casei Naționale de Asigurări Sociale, Elena Frumosu, președinta Consiliului de Femei din cadrul Federației SINDASP.
Sindicalistele au fost informate și au examinat modificările actuale ale legislației muncii privind protecția social-economică a salariaților, care este un obiectiv principal al sindicatelor, au pus în discuție aspecte legate de garanții sociale, inegalități, ocrotirea femeii, promovarea drepturilor și intereselor femeilor la toate nivelurile.
Scopul principal al seminarului este de a dezvolta competențe funcționale, sociale și profesionale ale liderilor sindicali, și de a aprofunda cunoștințele acestora în diferite domenii sindicale, precum și de dezvoltare generală.
Prin intermediul acestui seminar, membrele Consiliul de Femei se alătură Campaniei Organizației Națiunilor Unite „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, care are drept scop să contribuie la sensibilizarea publicului cu privire la fenomenul violenței față de femei ca fiind cea mai răspândită încălcare a drepturilor omului la nivel mondial.