La 15 decembrie curent, au demarat negocierile colective în vederea prolongării Convenției colective. Astfel, a avut loc ședința Grupului de lucru bipartit, Federația SINDASP – Ministerul Finanțelor, cu privire la negocierile colective în vederea semnării unui acord de modificare și prelungire a termenului de acțiune a Convenției colective (nivel de ramură).
Or, avînd în vedere faptul că la finele anului 2018 expiră termenul de acțiune a Convenției colective între Ministerul Finanțelor și Federația Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice, încheiată pe anii 2015 – 2018, precum și în scopul promovării în continuare a dialogului social între ambele părți, a fost necesară inițierea negocierilor colective, în cadrul căreia să fie discutat subiectul menționat, de imporțanță socială și în avantajul salariaţilor din aparatul ministerului, precum și din instituţiile subordonate.
În acest context, membrii Grupului de lucru bipartit, participanți la întrunire, au decis ca termenul de valabilitate a Convenției colective, încheiată pe anii 2015 – 2018, să fie prolongat pe următoarea perioadă de 4 ani, cu anumite modificări în conținutul actual al convenției.
După finalizarea discuțiilor pe marginea subiectului, Acordul urmează să fie semnat de către Ministerul Finanțelor și Federația SINDASP.