Astăzi, 27 martie 2023, Federația Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice (SINDASP) de comun cu Asociația Sindicală Dondușeni, au organizat un seminar de instruire cu tematica „Familiarizarea cu modificările în legislația muncii. Contractul colectiv de muncă”.
La eveniment au participat Valentin Cebotari, președinte al raionului Dondușeni, Svetlana Rotaru, vicepreședinte al raionului Dondușeni, Vlad Canțîr, președinte al Federației SINDASP, Valeriu Juraveț, președintele Asociației Sindicale Dondușeni, Eugeniu Covrig, șef Departamentul Juridic CNSM, Margalina Slonovschi, consilier protecție social-economică și Luminița Pastuh, consilier de organizare și educație sindicală în cadrul Federației.
La lucrările seminarului au participat circa 30 de activiști ai AS Dondușeni, lideri sindicali, secretari ai consiliilor locale, șefi de secții și direcții din subordinea Consiliului raional.
Eugeniu Covrig a informat participanții despre cele mai recente modificări și completări operate de Codul muncii prin Legea nr. 243 din 28 iulie 2022. Margalina Slonovschi a menționat despre rolul și necesitatea contractului colectiv de muncă și cele mai recente actualizări a acestuia.
Ulterior au urmat o sesiune de întrebări – răspunsuri, unde participanții au adresat întrebări cu care se confruntă zi de zi în activitate, cum ar fi: încheierea contractului colectiv de muncă, perioada concediului de odihnă, remunerarea muncii, etc.