În perioada  6 – 7 decembrie curent, Consiliul de Tineret din cadrul Federației Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice (SINDASP) participă la un seminar de instruire.

Participanții la seminar sunt informați despre modificările în legislație privind protecția socială a populației și instruiți în domeniul managementului sindical. Astfel, aceștia urmează să însușească tehnici de moderare și gestionare a stresului la locul de muncă.

”Generația tânără de sindicaliști are nevoie de tot sprijinul nostru, este important să-i educăm și să-i informăm pe subiecte de interes major, pentru a putea desfășura ulterior activități sindicaliste de valoare”, a menționat Vlad Canțîr, președintele Federației SINDASP.

Tinerii participanți la seminar au menționat importanța și utilitatea activității de informare, fiind un bun prilej pentru ei de a se întruni, de a face schimb de opinii și experiență, de a învăța lucruri noi și a trasa priorități pentru perioada următoare de activitate.

Seminarul are ca scop de a spori gradul de informare a rândul tinerilor, despre promovarea drepturile lor de muncă și rolul sindicatelor în acest proces.