În perioada 09 iulie – 01august 2019 s-a desfășurat Campania «Salariații spun DA sindicatului» în asociațiile sindicale Hîncești, Rezina, Briceni, Ocnița, Orhei, Șoldănești.
În cadrul întrunirilor membrii de sindicat au fost informați despre activitatea Federației SINDASP, despre propunerile Federației SINDASP cu privire la perfecționarea Legii nr.270 /2018 privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar. La momentul actual, această tematică este la ordinea zilei și de interes major pentru participanții la discuție. De asemenea, a fost abordat un subiect de maximă importanță și actualitate – privind dialogul social la nivel de unitate și în mod special despre rolul și necesitatea contractului colectiv de muncă, care este cel mai important instrument de protecție social – economică a salariaților – membri de sindicat. În același context, în atenția celor prezenți au fost aduse modificările recente la legislația în domeniul muncii în vigoare. Au fost prezentate mai multe aspecte în partea ce ține de atribuțiile liderului sindical în vederea sporirii calității serviciilor sindicale acordate, precum și buna funcționare a mecanismului decizional, de control și consultativ al organelor de conducere.
La rîndul lor, liderii de sindicat, dar și membrii de sindicat au trecut în revistă cele mai stringente probleme cu care se confruntă în activitatea pe care o desfășoară: salariile, care nici pe departe, nu exprimă volumul de lucru, răspunderea pe care o poartă, diferență în nivelul de salarizare, lipsa de cadre, insuficiență financiară pentru acoperirea Legii nr.270 etc.
În consecință, s-a solicitat stabilirea unei periodicități în organizarea unor asemenea întîlniri

, care de altfel sunt pe cît de necesare, pe atît de utile.