Home Noutăţi
Informație în atenţia preşedinţilor asociaţiilor sindicale, preşedinţilor organizaţiilor sindicale primare și a membrilor de sindicat! PDF Imprimare Email
Vineri, 01 Septembrie 2017

Complexul Etno-Cultural Vatra găzduiește în perioada 1, 2 și 3 septembrie un eveniment important care se numește Festivalul Medieval ediția a III-a . Importanța acestui festival este faptul că anul acesta pentru prima dată în Republica Moldova se va desfășura Turneului internațional de lupte istorico-medievale unde își vor da concursul participanți ai cluburilor istorico-medievale din mai multe țări.

 
În atenţia preşedinţilor asociaţiilor sindicale, preşedinţilor organizaţiilor sindicale primare PDF Imprimare Email
Joi, 24 August 2017

Federaţia SINDASP informează despre posibilitatea Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor ( CNSM ) de efectuare a măsurărilor instrumentale a factorilor fizici de risc la locurile şi posturile de muncă din instituţiile şi unităţile economice la care atestarea lor nu a fost efectuată de 5 ani şi mai mult.

În acest context, CNSM, potrivit scrisorii, datată de curînd şi expediată centrelor sindicale naţional – ramurale, solicită prezentarea informaţiei pînă la 1 septembrie curent -   pentru a  întocmi graficul activităţilor Laboratorului condiţiilor de muncă al CNSM.

Urmare, Federaţia SINDASP, în scopul argumentării necesităţii de întreprindere a măsurilor de protecţie socială a salariaţilor care muncesc în condiţii nefavorabile,  Vă îndeamnă  să verificaţi situaţia la capitolul dat.

În cazul în care există asemenea solicitări,

informaţi Federaţia SINDASP la nr. tel:   022 – 237105,    067433116

Margalina Slonovschi, consilier protecţie social - economică

 
Ziarul Cronica sindicala 2(53), al Federatiei SINDASP PDF Imprimare Email
Marţi, 27 Iunie 2017

 
Măsuri de protejare a drepturilor și intereselor membrilor de sindicat din ramură PDF Imprimare Email
Marţi, 27 Iunie 2017

În contextul reformelor  inițiate de Guvernul Republicii Moldova  vizînd reformarea unor autorități ale administrației publice centrale,  Federația SINDASP a expediat, la 23 iunie curent,  o adresare către Prim-ministrul  Pavel  FILIP,  având următorul conținut:

Federația Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice, având drept temei întâlnirile efectuate în organizațiile sindicale din ţară – autorități ale administraţiei publice centrale şi locale, Vă informează despre neliniștea şi îngrijorarea deosebit de mare care persistă în rândurile membrilor de sindicat - salariați din ramură, în legătură cu reforma administrațiilor publice. Or, aceasta presupune, inclusiv, optimizări de personal: modificări în  statele de personal, lichidări de funcţii publice, transferări într-o altă funcţie fără statut de funcţionar public, concedieri, etc.  În consecință, unii lucrători, printre care se vor regăsi funcţionari publici, alte categorii de salariaţi, vor fi afectaţi.

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 8 din 55