Home Noutăţi
Cu referire la propunerea de majorarea cu 100 lei... PDF Imprimare Email
Vineri, 22 Septembrie 2017

Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova
Domnului Oleg BUDZA,
preşedinte

STIMATE  DOMNULE  PREŞEDINTE,

În temeiul unei scrisori oficiale, adresate Confederaţiei Naționale a Sindicatelor din Moldova, Federaţia SINDASP a atras atenţia asupra mărimii salariului tarifar pentru categoria I de salarizare în unităţile bugetare, care este una derizorie. Urmare,  salariile  celor peste 100 mii de angajaţi din ramurile sectorului bugetar, salarizarea cărora se efectuează în baza Reţelei tarifare unice, indiscutabil, nu asigură nici pe departe condiţii de existenţă şi de dezvoltare. Mai mult ca atît, relaţiile de muncă între conducător şi lucrătorii  cu salarii, practic fără valoare, devin tot mai tensionate, evident, influenţînd negativ calitatea muncii.

În situaţia creată, propunerea de modificare a anexei nr.1 la Legea nr.355-XVI din 23 decembrie 2005 cu privire la sistemul de salarizare în sectorul bugetar, potrivit căreia se intenţionează  majorarea doar cu 10 %  a salariilor de bază, efectiv, nu poate fi acceptată sub nici o formă.

Din aceste considerente, pornind de la contextul socio - economic actual şi de la starea de fapt în domeniul salarizării, Federaţia SINDASP, în interesul membrilor de sindicat din ramură, remuneraţi cu salarii extrem de mici, solicită consolidarea eforturilor şi a acţiunilor în vederea stabilirii salariului tarifar pentru categoria I de salarizare în mărime de cel puţin 1350 – 1400 lei , măsură vitală şi absolut necesară.

 

Cu respect,

Preşedinte

Vlad CANŢÎR

 

 
Ziua Profesională a Lucrătorului din Sfera Protecţiei Sociale a Populaţiei PDF Imprimare Email
Duminică, 17 Septembrie 2017

Stimați colegi, cu siguranță, protecția socială este una dintre cele mai nobile meserii, asistentul social intervenind atunci cînd trecem prin schimbări, fie că vorbim de cazuri individuale, de familii, comunităţi sau de întreaga societate.

 
ÎN MEMORIAM! Președintele Asociației Sindicale din raionul Criuleni PDF Imprimare Email
Luni, 11 Septembrie 2017

Colegul nostru, Grigore SAVIN, Președintele Asociației Sindicale din raionul Criuleni a plecat în lumea celor drepți.

În aceste clipe de profundă tristețe și durere, Federația Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 
Ziua profesională a lucrătorului vamal! PDF Imprimare Email
Luni, 04 Septembrie 2017

Stimați colegi!

În numele Federației Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice, cu prilejul Zilei profesionale a lucrătorului vamal, felicit  echipa Serviciului vamal pentru aportul adus la dezvoltarea sistemului vamal, activitatea exercitată cu înalt  profesionalism și dedicație.

Federația SINDASP va susține și în continuare colaboratorii – membri de sindicat, asigurând protejarea intereselor profesionale și sociale, a drepturilor salariaților Serviciului Vamal.

Felicitări, realizări prodigioase în activitate, mult succes și prosperare!

Cu aleasă considerațiune,

Președintele  Federației SINDASP

Vlad CANȚÎR

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 7 din 55