Home Noutăţi Dialog Social Asociaţia Sindicală Departamentul Instituţiilor Penitenciare (DIP) şi Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor din România (FSANP) intensifică relaţii de colaborare
Asociaţia Sindicală Departamentul Instituţiilor Penitenciare (DIP) şi Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor din România (FSANP) intensifică relaţii de colaborare PDF Imprimare Email
Luni, 26 Februarie 2018

Asociaţia Sindicală Departamentul Instituţiilor Penitenciare (DIP) organizaţie membră a Federația Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice din Republica Moldova (SINDASP) și de comun cu  Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor din România (FSANP), în perioada 23 - 24 februarie curent, în incinta Institutului Muncii al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, au organizat un seminar de instruire în scopul  fortificării relaţiilor de colaborare şi a schimbului de experienţă. Aceştia vor coopera în cadrul unui acord de colaborare în domeniul sistemului penitenciar. Obiectivul principal fiind îmbunătățirea condițiilor de muncă ale salariaților care activează în instituțiile penitenciare.

GALERIE FOTO...

,,Munca salariaților din instituțiile penitenciare este una complicată, aceștia fiind supuși la numeroase riscuri. În ultimii ani s-au depus eforturi însă mai sunt multe de făcut. Este important să avem o bună comunicare pentru a găsi în cadrul dialogului social soluții la problemele existente. Experiența colegilor din România ne va fi utilă în demersurile noastre”, a comunicat dl Vlad Canțîr, președintele Federaţia SINDASP.

“Am lucrat timp de un an cu colegii de la Asociaţia Sindicală Departamentul Instituţiilor Penitenciare (DIP) din Republica Moldova și am observat că sunt probleme specifice legate de activitatea în astfel de instituții, salarizarea trebuie să fie motivantă, iar condițiile de muncă să corespundă standardelor europene. Acolo unde sunt sindicate, viața salariaților se îmbunătățește. În România, în fiecare an negociem cu partenerii ca salariile să crească cu cel puțin 5-10%. Astfel, timp de mai mulți ani, am obținut rezultate bune. Avem un parteneriat cu Asociaţia Sindicală Departamentul Instituţiilor Penitenciare din Republica Moldova și ne dorim să intensificăm relațiile și să ne împărtășim experiența”, a comunicat Sorin Dumitrașcu, președintele FSANP.

Precizăm că, în instituțiile penitenciare din Republica Moldova activează circa 3 mii de salariați, peste 1 mie dintre ei fiind membri de sindicat.

GALERIE FOTO...