Home Noutăţi Dialog Social Condiţiile de salarizare în 2018 a funcţionarilor din autorităţile publice centrale şi locale
Condiţiile de salarizare în 2018 a funcţionarilor din autorităţile publice centrale şi locale PDF Imprimare Email
Vineri, 16 Februarie 2018

Condițiile de salarizare în anul 2018 a funcționarilor din autoritățile publice centrale și locale a fost genericul mesei rotunde organizate astăzi, 16 februarie, de către Federația Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice din Republica Moldova ( SINDASP ), la  care a participat dna Raisa Ghilan, şefa Direcţiei politici salariale şi monotorizare a angajaţilor în sectorul bugetar a Ministerului Finanţelor şi reprezentanții asociațiilor sindicale de profil din toată țara.

Preşedintele Federaţiei SINDASP, dl Vlad Canţîr a menţionat că problema salarizării angajaților din structurile administrației publice centrale și locale rămâne a fi una dintre cele mai stringente probleme pentru Federația Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice din Republica Moldova. ,, Este esențial să înțelegem că nimic pozitiv nu se va produce în țara noastră câtă vreme nu vor fi majorate salariile la nivelul unor cote pertinente ” a concluzionat dl preşedinte.

Reprezentantul Ministerului Finanţelor, dna Raisa Ghilan i-a informat pe cei prezenți că la momentul de față este în plină desfășurare o activitate de evaluare a posturilor din sectorul bugetar. Principalul obiectiv constă în faptul de a stabili locul fiecărei funcții în ierarhia posturilor din administrația publică centrală și cea locală. După care se va produce comasarea tuturor funcțiilor din sectorul bugetar și va fi realizată o anexă la legea privind salariile.

Raisa Ghilan, a declarat, că spre luna iunie, curent, se preconizează să fie finalizat proiectul Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul  bugetar, pentru ca acesta să fie dezbătut, analizat de partenerii sociali și societatea civilă. Astfel încât, la 1 ianuarie 2019 Legea dată să poată fi pusă în aplicare.