Home Noutăţi Dialog Social Liderii de sindicat discută cu prim-ministrul Republicii Moldova în cadrul unei întrevederi
Liderii de sindicat discută cu prim-ministrul Republicii Moldova în cadrul unei întrevederi PDF Imprimare Email
Miercuri, 17 Ianuarie 2018

Pe 16 ianuarie, în incinta Guvernului Republicii Moldova a avut loc o întrevedere a membrilor Comitetului Confederal al CNSM cu prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, conducători de ministere şi responsabili de la Guvernul RM. În cadrul şedinţei a participat şi preşedintele Federaţiei SINDASP, dl Vlad Canţîr.

Protecţia şi grija faţă de membrii de sindicat din ramură a marcat discursul preşedintelui Federaţiei SINDASP. Problemele care au fost menţionate şi cu care se confrunta zi de zi funcţionarii şi angajaţii din serviciile publice vizează salarizarea slabă pe întreg sistemul funcţiei publice, remunerarea insuficientă a muncii în sistemul protecţiei şi asistenţei sociale, valorizarea pensiei pentru funcţionarii publici, salarizarea adecvată a funcţiilor de demnitate, transparentizarea şi informarea despre procesele de reformă, care se produc în sistemul administraţiei publice din Republica Moldova.

Federaţia SINDASP se arată îngrijorată de aceste subiecte, dar, în acelaşi timp, are un sentiment de satisfacţie că actuala guvernare, funcţionari înalţi, deputaţi din parlamentul ţării vin cu o abordare constructivă şi de susţinere în procesele de promovare a unui dialog social autentic şi de calitate. În viziunea preşedintelui, aceste lucruri benefice se produc pentru prima dată şi dau speranţa unor soluţii adecvate.

Președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, Oleg Budza a dat asigurări că sindicatele din Moldova susțin vectorul european de dezvoltare a țării noastre, deoarece doar pe această cale poate fi asigurat nivelul înalt de trai al oamenilor.

Problema cea mai importantă a sindicatelor o constituie  crearea locurilor de muncă, menținerea, motivarea și calitatea forței de muncă.