Home Noutăţi Dialog Social Instruirea preşedinţilor organizaţiilor sindicale primare ale Asociaţiei Sindicale Şoldăneşti
Instruirea preşedinţilor organizaţiilor sindicale primare ale Asociaţiei Sindicale Şoldăneşti PDF Imprimare Email
Luni, 23 Octombrie 2017

În perioada 19 – 20 octombrie curent, Federația Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice  ( SINDASP ) a organizat un seminar de instruire pentru președinții organizațiilor sindicale primare din cadrul Asociației Sindicale Șoldănești, care a avut loc la Institutul Muncii al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova.

GALERIE FOTO...

Formatori ai seminarului au fost dna Margalina Slonovschi – consilier de protecţie social-economică din cadrul Federaţiei SINDASP şi dl Aurel Sîmboteanu – doctor în ştiinţe, vicerector al Academiei de Administrare Publică.

La seminar au participat preşedintele Federaţiei SINDASP dl Vlad Canţîr, preşedintele Asociaţiei Sindicale Şoldăneşti dl Tudor Belibou şi lideri sindicali din cele 21 de organizaţii primare ale Asociaţiei Sindicale Şoldăneşti.

În cadrul seminarului, sindicaliștii au discutat despre relevanța instrumentelor și acțiunilor sindicale în contextul modificărilor legislației în vigoare.

“Trebuie să veghem în permanență modificările care apar, pentru a apăra drepturile și interesele membrilor de sindicat”, a adăugat Vlad Canțîr, preşedintele Federaţiei SINDASP.

Totodată, participanții au discutat despre posibilitățile oferite de legislație cu privire la dialogul social în sfera muncii, negocierile colective și Convențiile Colective de Muncă.

La această activitate de instruire liderii sindicali au fost informați despre modificările legislative în contextul reformei administrației publice centrale și locale și au analizat impactul şi perspectivele acestor reforme.

Cei prezenți au manifestat interes față de relatările formatorilor și au venit cu propuneri de a continua organizarea unor astfel de activități.

GALERIE FOTO...