Home Noutăţi Dialog Social Ziua profesională sărbătorită în Asociația sindicală Florești
Ziua profesională sărbătorită în Asociația sindicală Florești PDF Imprimare Email
Luni, 26 Iunie 2017

Ziua funcționarului public   a fost instituită în țara noastră  prin hotărâre de   Guvern  în  anul  2012 și este  marcată la 23 iunie, fiind o   afirmare în plus  a rolului și importanței  funcționarilor publici în societate. Această dată a fost aleasă în conformitate cu prevederile Rezoluției  Adunării Generale a Națiunilor Unite privind desemnarea zilei de 23 iunie – Ziua Națiunilor Unite pentru Serviciul Public.

GALERIE FOTO...

Vineri, 23 iunie, membrii de sindicat din cadrul Asociației sindicale Florești  au avut parte de un eveniment festiv  deosebit, în cadrul căruia   au fost rostite cuvinte de  mulțumire și recunoștință  la adresa funcționarilor publici din acest raion pentru activitatea eficientă, exercitată cu competența și multă sârguință, de asemenea, la sărbătoare a răsunat o suită de melodii frumoase.

În debutul evenimentului, președintele raionului Florești dl  Ștefan PANIȘ    a  felicitat funcționarii din autoritățile publice cu prilejul Zilei  profesionale, menționând activitatea lor  eficientă, exercitată cu multă  responsabilitate  și respect față de cetățeni.

Prezent la eveniment, Vlad  CANȚÎR, președintele Federației Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice, a accentuat: „În prezent, în vizorul Federației SINDASP, indiscutabil, este domeniul salarizării care este condiționat de contextul actual, fiind cel mai problematic. Federația SINDASP va acționa în continuare în vederea determinării autorităților publice să ia atitudine pertinentă în acest sens.  În scopul intensificării protecției sociale a salariaților – membri de sindicat din ramură, Federația SINDASP îşi va direcționa activitățile în scopul consolidării şi dezvoltării dialogului social la nivel de  autorități publice centrale şi locale, alte instituții şi organizații din ramură. Având în vedere inițiativele şi proiectele de reformare a administrațiilor publice centrale şi, ulterior, a celor locale, vom supraveghea minuțios demararea acestor procese, sub aspectul respectării legislației în vigoare, a drepturilor şi intereselor membrilor de sindicat. Federația SINDASP va promova legalitatea, democrația, solidaritatea şi independența față de autoritățile administrației publice de toate nivelurile, protecția drepturilor şi intereselor membrilor de sindicat din ramură  fiind una prioritară”.

Președintele Asociației sindicale teritoriale Florești  Nicolae CATRUC  a felicitat colegii și a ținut să mulțumească  activului sindical al asociației, menționând buna conlucrare cu liderii și membrii de sindicat din cele 39  organizații sindicale  primare din raion.

În cadrul evenimentului,  președintele Federației SINDASP  a felicitat funcționarii publici cu ocazia  Zilei profesionale și a înmânat diplome  de onoare liderilor  sindicali din  raionul Florești.

GALERIE FOTO...