Home Noutăţi Dialog Social Instruirea și informarea membrilor de sindicat – un obiectiv prioritar în activitatea asociațiilor sindicale ale Federației SINDASP
Instruirea și informarea membrilor de sindicat – un obiectiv prioritar în activitatea asociațiilor sindicale ale Federației SINDASP PDF Imprimare Email
Miercuri, 21 Iunie 2017

Asociația sindicală  Sîngerei   din cadrul Federației  Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice (SINDASP) a  desfășurat marți, 20 iunie, un curs de instruire pentru activul sindical din raion, cu genericul „Rolul și importanța contractelor colective de muncă și modificările recente la Codul Muncii al RM”.

Evenimentul a întrunit  liderii  sindicali din  cele 31  organizații primare din raionul  Sîngerei,   seminarul având drept obiectiv  stimularea rolului dialogului social, a contractelor colective de muncă la nivel local, fortificarea capacității de apărare a drepturilor şi intereselor membrilor de sindicat utilizând, în acest scop, sistemul de  dialog social la nivel de primării, alte organizații şi instituții locale.

GALERIE FOTO...

Conform Planului de activitate pentru anul 2017,  instruirea  și informarea membrilor de sindicat reprezintă un obiectiv prioritar în activitatea federației. Instruirea continuă a membrilor de sindicat în teritoriu este eficientă prin participarea unui număr mare de lideri ai organizațiilor sindicale primare. Tematicile solicitate pentru discuții și schimb de bune practici vizează  respectarea și  aplicarea legislației muncii, protecția socială a angajaților din serviciile publice, contractul colectiv de muncă – ca instrument de asigurare  a unui dialog social constructiv”,   a  accentuat  Vlad Canțîr, președintele Federației SINDASP, prezent la eveniment.

În cadrul discuțiilor, participanții la eveniment au menționat:  sindicatul astăzi trebuie să se manifeste eficient pentru a demonstra de facto caracterul său social în apărarea  şi protecția membrilor de sindicat în relațiile de muncă. De asemenea, este deosebit de necesară dezvoltarea spiritului participativ şi proactiv în  soluționarea problemelor cu care se confruntă membrii de sindicat în contextul multiplelor modificări şi completări la legislația în vigoare.

În finalul  seminarului, consilierii Federației SIINDASP  Margalina Slonovschi și Maria Cernavca  au răspuns la multiplele întrebări vizând  problemele cu care se confruntă funcționarii publici în activitatea zilnică, la locul de muncă, stabilind împreună posibilități de soluționare a acestora.

Nicolae Ropot, președintele AST  Sîngerei a mulțumit federației pentru susținere în organizarea și desfășurarea  cursului de instruire, adresând colegilor din întreaga republică felicitări cu prilejul Zilei  funcționarului public,  precum   și urări de succes și  realizări frumoase în activitatea cotidiană, exercitată cu responsabilitate, sârguință  și dedicație.

GALERIE FOTO...