Home Noutăţi Dialog Social Președintele Federației SINDASP a participat la Întâlnirea Constituantei EPSU pentru Europa de Sud – Est
Președintele Federației SINDASP a participat la Întâlnirea Constituantei EPSU pentru Europa de Sud – Est PDF Imprimare Email
Vineri, 31 Martie 2017

În  perioada  28-29 martie curent, președintele Federației SINDASP Vlad CANȚÎR a participat la cea de-a 20-a  Întâlnire a Constituantei EPSU pentru Europa de Sud – Est, care s-a  desfășurat în orașul Sofia, Bulgaria.

În deschiderea evenimentului, cu un cuvânt de salut s-a adresat participanților la întâlnire Ivan KOKALOV, în numele Federației sindicatelor din sănătate - CITUB din Bulgaria. Reprezentanții Sindicatelor bulgare (Dimitar MANOLOV, președinte Confederația Podkrepa și Chavdar CHISTOV, vicepreședinte Confederația CITUB) au  făcut prezentări cu privire la situația actuală din Bulgaria.

Prezentarea secretarului general-adjunct al EPSU Penny CLARKE  a vizat Prioritățile EPSU și  Planul de activități pentru anul  2017,  precum și direcția viitoare a activităților EPSU în Europa Centrală și de Est.

De asemenea, Penny CLARKE  a informat asistența privind noile cereri de afiliere la Internaționala Angajaților din Serviciile Publice (PSI), Programul de acțiune, amendamentele la Constituție, participarea  la Congresul PSI 2017, precum și alte aspecte ale activității.

În cadrul celei de-a 20-a Întâlniri a Constituantei EPSU,  au fost examinate nominalizările țărilor S-E europene pentru organismele EPSU și PSI, precum și experiența țărilor care au participat la lucrările  acestor organisme.

Agenda evenimentului a inclus discuții, schimb de opinii și bine practici  privind  problemele sindicale în regiune: drepturi sindicale, dialog social, negocieri colective, precum și acțiunile întreprinse de sindicatele afiliate, problemele femeilor și egalitatea de gen, etc.

Tematica discuțiilor în cea  de-a doua zi a Întâlnirii Constituantei EPSU a vizat tendințele cu privire la densitatea sindicală în regiunea S-E europeană – Harta sindicatelor pe sectoare, precum și  Strategia EPSU cu privire la organizarea de campanii de recrutare în Europa Centrală și de Est în anul 2017.

În cadrul evenimentului, participanții  la cea de-a 20-a  Întâlnire a Constituantei EPSU pentru Europa de Sud – Est au convenit organizarea  Campaniilor de organizare sindicală și recrutare în țările S-E europene.