Home Noutăţi Dialog Social Activitatea de consolidare și dezvoltare instituțională în Asociațiile sindicale Briceni și Edineț
Activitatea de consolidare și dezvoltare instituțională în Asociațiile sindicale Briceni și Edineț PDF Imprimare Email
Luni, 06 Februarie 2017

În scopul sporirii capacităților și competențelor organizațiilor sindicale primare din cadrul  Federației  Sindicatelor Angajaților  din  Serviciile  Publice,  asigurarea reprezentării  eficiente a  intereselor  membrilor de sindicat în relațiile cu administrația publică locală, consilierii Federației SINDSAP Larisa Cernat și Margalina  Slonovschi  au efectuat, în perioada 2-3 februarie  curent,  vizite de lucru în raionale Edineț și Briceni.

GALERIE FOTO...

În cadrul vizitelor de lucru în Asociațiile sindicale teritoriale Briceni și Edineț, au avut loc întruniri cu membrii de sindicat  din Primăriile comunelor Tabani și Corjeuți, Primăria or. Briceni. Problemele de importanță majoră pentru sindicaliști au fost discutate și cu membrii de sindicat-angajați ai  Consiliului raional Edineț. De asemenea, consilierii SINDASP s-au întâlnit cu salariații-membri de sindicat  în Direcțiile asistență socială și protecție a  familiei  din cele două raioane.

Problematica abordată de către membrii de sindicat SINDASP din raioanele Edineț și Briceni vizează  noul mecanism de  pensionare a funcționarilor publici, salarizarea insuficientă a angajaților din  administrațiile publice locale (APL), în special – remunerarea tinerilor specialiști, acesta fiind unul dintre motivele  refuzului tinerilor de a  veni sa muncească în cadrul  APL, menționându-se o tendință îngrijorătoare de „îmbătrânire” a personalului din primăriile sătești.

Urmare a discuțiilor cu membrii de sindicat din raionale Edineț și Briceni,  s-a propus  examinarea în comun cu  reprezentanții Congresului Autorităților Locale din Moldova  (CALM) a problemelor  privind salarizarea  angajaților din cadrul APL, alocarea de mijloace suplimentare pentru perfecționarea funcționarilor publici, acordarea de facilități pentru încadrarea  tinerilor specialiști  în administrațiile publice locale.

GALERIE FOTO...