Home
Vizită de lucru în Asociaţiile Sindicale Bălţi şi Făleşti PDF Imprimare Email
Luni, 06 Noiembrie 2017

Consilieri Federaţiei SINDASP au întreprins o vizită de lucru cu membrii de sindicat din Asociaţiile Sindicale Bălţi şi Făleşti din cadrul primăriilor Bălţi, Scumpia, Călineşti, Risipeni, direcţiile asistenţei sociale din Bălţi şi Făleşti, Internatul psihoneurologic, asociaţia pieţilor şi Biroul Vamal Nord din Bălţi în data de 02 – 03 noiembrie curent.

GALERIE FOTO...

 
Procesul de instruire pentru preşedinţii organizaţiilor sindicale primare ale Asociaţiei Sindicale Rîşcani PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Octombrie 2017

,, Instruirea cadrelor și a activului sindical a fost și rămâne a fi una din prioritățile Federaţiei Sindicatelor Angajaţilor din Serviciile Publice ” a comunicat Vlad Canţîr, preşedintele Federaţiei SINDASP în cadrul seminarului de instruire pentru preşedinţii organizaţiilor sindicale primare din cadrul Asociaţiei Sindicale din raionul Rîşcani, care a avut loc în perioada 26 – 27 octombrie curent.

GALERIE FOTO...

 
Unitate pentru Caritate PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Octombrie 2017

 
Instruirea preşedinţilor organizaţiilor sindicale primare ale Asociaţiei Sindicale Şoldăneşti PDF Imprimare Email
Luni, 23 Octombrie 2017

În perioada 19 – 20 octombrie curent, Federația Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice  ( SINDASP ) a organizat un seminar de instruire pentru președinții organizațiilor sindicale primare din cadrul Asociației Sindicale Șoldănești, care a avut loc la Institutul Muncii al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova.

GALERIE FOTO...

 
Cu referire la propunerea de majorarea cu 100 lei... PDF Imprimare Email
Vineri, 22 Septembrie 2017

Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova
Domnului Oleg BUDZA,
preşedinte

STIMATE  DOMNULE  PREŞEDINTE,

În temeiul unei scrisori oficiale, adresate Confederaţiei Naționale a Sindicatelor din Moldova, Federaţia SINDASP a atras atenţia asupra mărimii salariului tarifar pentru categoria I de salarizare în unităţile bugetare, care este una derizorie. Urmare,  salariile  celor peste 100 mii de angajaţi din ramurile sectorului bugetar, salarizarea cărora se efectuează în baza Reţelei tarifare unice, indiscutabil, nu asigură nici pe departe condiţii de existenţă şi de dezvoltare. Mai mult ca atît, relaţiile de muncă între conducător şi lucrătorii  cu salarii, practic fără valoare, devin tot mai tensionate, evident, influenţînd negativ calitatea muncii.

În situaţia creată, propunerea de modificare a anexei nr.1 la Legea nr.355-XVI din 23 decembrie 2005 cu privire la sistemul de salarizare în sectorul bugetar, potrivit căreia se intenţionează  majorarea doar cu 10 %  a salariilor de bază, efectiv, nu poate fi acceptată sub nici o formă.

Din aceste considerente, pornind de la contextul socio - economic actual şi de la starea de fapt în domeniul salarizării, Federaţia SINDASP, în interesul membrilor de sindicat din ramură, remuneraţi cu salarii extrem de mici, solicită consolidarea eforturilor şi a acţiunilor în vederea stabilirii salariului tarifar pentru categoria I de salarizare în mărime de cel puţin 1350 – 1400 lei , măsură vitală şi absolut necesară.

 

Cu respect,

Preşedinte

Vlad CANŢÎR

 

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 2 din 22