Home
Acțiune de solidaritate PDF Print E-mail
Friday, 10 March 2017

Federația Sindicatelor Feroviarilor din Republica Moldova  organizează sâmbătă 11 martie 2017 un Miting de protest, determinat  fiind de restanțele masive la plata salariului.

Comitetul Confederal al CNSM, Federația SINDASP susțin cu temeritate această inițiativă legală și pachetul de revendicări impus.

Membrii de sindicat din cadrul  Federaţiei Sindicatelor Angajaţilor din Serviciile Publice sunt așteptați pentru a participa  la această  manifestare.

Activitatea va demara din preajma Gării Feroviare la ora 10.00.

Vlad CANȚÎR

Președintele Federației SINDASP

 
Felicitare cu prilejul Zilei de 8 martie PDF Print E-mail
Monday, 06 March 2017

Multstimate COLEGE!

8 Martie este ziua în care toate florile din lume și gândurile frumoase sunt pentru Dumneavoastră,  cele mai deosebite și minunate ființe pe pământ.

Este un moment special pentru a Vă transmite  aprecierea noastră pentru Dumneavoastră – cele mai importante persoane – mame, soții, fiice, colege.

Femeile – ființe unice și tandre,  ne luminează viața  prin dedicație și devotament, fiind specialiști apreciați, persoane  ce participă activ în viața socială și activitatea obștească, dar și cele mai bune prietene și persoane dragi. Dumneavoastră  ne oferiți necondiționat grijă, afecțiune, dragoste, dând continuitate Vieții  pe pământ.

În numele echipei Federației SINDASP, Vă transmit cele mai sincere felicitări cu prilejul sărbătorilor de Primăvară, oferindu-vă un Mărțișor în semn de gratitudine  pentru  prezența și prestația Dumneavoastră excelentă.

Cu prilejul Zilei de 8 martie, Vă doresc o primăvară frumoasă, cu soare, fericire și multe bucurii, prinse într-un buchet de ghiocei ce vestesc venirea unei noi Primăveri!

Cu aleasă considerațiune,

Vlad CANȚÎR

Președintele Federației SINDASP

 
Cronica sindicală nr.1.52 - martie 2017 PDF Print E-mail
Friday, 03 March 2017

 
Comitetul executiv al Federației SINDASP a examinat activitatea Asociațiilor sindicale Edineț și Briceni PDF Print E-mail
Tuesday, 21 February 2017

Vineri, 17 februarie curent,  Comitetul executiv al  Federației   s-a întrunit în ședință pentru a examina  un set de chestiuni  vizând prioritățile în activitatea  asociațiilor sindicale și organizațiilor sindicale primare.

Comitetul executiv a decis convocarea ședinței Consiliului Federației  SINDASP la data de 24 martie 2017, ora 10.00 în incinta Casei Sindicatelor.

De asemenea, membrii Comitetului  executiv au adoptat  decizia de a organiza, în perioada  21-23 iulie 2017,  Școala de Vară pentru tinerii sindicaliști.

 
Lucrezi la monitor? Iată care îţi sunt drepturile … PDF Print E-mail
Monday, 20 February 2017

Legislaţia în vigoare stabileşte

Lucrezi la monitor? Iată care îţi sunt drepturile …

Hotărîrea Guvernului nr. 819 din 01.07.2016, prevederile căreia sunt pasibile de aplicare în practică cu începere din 1 ianuarie 2017, stabileşte un şir drepturi pentru lucrătorii care  muncesc  la calculator.

Urmare, pentru asigurarea capacităţii optime de muncă şi menţinerea sănătăţii şi reducerea  suprasolicitării lucrătorilor în faţa monitorului, pe lîngă pauza obligatorie pentru prînz, în decursul zilei de muncă categoria respectivă de salariaţi au dreptul la pauze suplimentare, care se includ în timpul de muncă. Astfel, în ziua de muncă de 8 ore, pauzele reglementate se acordă după 2 ore de la începutul schimbului şi după 2 ore după prînz,  cu durata de 15 minute fiecare.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 10 of 23