Home
Comitetul executiv al Federației SINDASP a examinat activitatea Asociațiilor sindicale Edineț și Briceni PDF Imprimare Email
Marţi, 21 Februarie 2017

Vineri, 17 februarie curent,  Comitetul executiv al  Federației   s-a întrunit în ședință pentru a examina  un set de chestiuni  vizând prioritățile în activitatea  asociațiilor sindicale și organizațiilor sindicale primare.

Comitetul executiv a decis convocarea ședinței Consiliului Federației  SINDASP la data de 24 martie 2017, ora 10.00 în incinta Casei Sindicatelor.

De asemenea, membrii Comitetului  executiv au adoptat  decizia de a organiza, în perioada  21-23 iulie 2017,  Școala de Vară pentru tinerii sindicaliști.

 
Lucrezi la monitor? Iată care îţi sunt drepturile … PDF Imprimare Email
Luni, 20 Februarie 2017

Legislaţia în vigoare stabileşte

Lucrezi la monitor? Iată care îţi sunt drepturile …

Hotărîrea Guvernului nr. 819 din 01.07.2016, prevederile căreia sunt pasibile de aplicare în practică cu începere din 1 ianuarie 2017, stabileşte un şir drepturi pentru lucrătorii care  muncesc  la calculator.

Urmare, pentru asigurarea capacităţii optime de muncă şi menţinerea sănătăţii şi reducerea  suprasolicitării lucrătorilor în faţa monitorului, pe lîngă pauza obligatorie pentru prînz, în decursul zilei de muncă categoria respectivă de salariaţi au dreptul la pauze suplimentare, care se includ în timpul de muncă. Astfel, în ziua de muncă de 8 ore, pauzele reglementate se acordă după 2 ore de la începutul schimbului şi după 2 ore după prînz,  cu durata de 15 minute fiecare.

 
Obiectivele realizate în cadrul Proiectului PSI/FNV Mondial PDF Imprimare Email
Marţi, 14 Februarie 2017

CONSOLIDAREA DIALOGULUI SOCIAL IN REPUBLICA MOLDOVA 2014-2016

Reprezentanții  Federației SINDASP au participat, în perioada  8-9 februarie curent, la ședința de totalizare în cadrul Proiectului Consolidarea dialogului social în R. Moldova, desfășurată la Bran/România.

În cadrul evenimentului, coordonatorul  Proiectului -  Larisa Cernat, consilier în probleme de organizare și educație sindicală, a menționat obiectivele realizate de către Federația SINDASP pe parcursul  a doi ani:

  • Instruirea liderilor de sindicat în vederea negocierii  și încheierii CCM
  • Negocierea şi încheierea convențiilor colective și CCM în  organizaţiile primare
  • Planificarea activităţii sindicale
  • Sporirea  interesului pentru activitatea sindicală
  • Creșterea imaginii sindicatelor: faptul că suntem încadraţi activ în activităţile sindicale la nivel internaţional a sporit autoritatea  în fața angajatorilor

GALERIE FOTO...

 
Activitatea de consolidare și dezvoltare instituțională în Asociațiile sindicale Briceni și Edineț PDF Imprimare Email
Luni, 06 Februarie 2017

În scopul sporirii capacităților și competențelor organizațiilor sindicale primare din cadrul  Federației  Sindicatelor Angajaților  din  Serviciile  Publice,  asigurarea reprezentării  eficiente a  intereselor  membrilor de sindicat în relațiile cu administrația publică locală, consilierii Federației SINDSAP Larisa Cernat și Margalina  Slonovschi  au efectuat, în perioada 2-3 februarie  curent,  vizite de lucru în raionale Edineț și Briceni.

GALERIE FOTO...

 
Aniversarea de 70 de ani de la fondarea Federației SINDASP, marcată în asociațiile sindicale teritoriale și de ramură PDF Imprimare Email
Vineri, 03 Februarie 2017

În perioada  decembrie-ianuarie curent membrii de sindicat  din cadrul Federației  Sindicatelor Angajaților  din  Serviciile  Publice s-au întrunit în ședințe, prilejuite de cea de-a 70 aniversare a Federației SINDASP.

Vineri, 27 ianuarie, membrii Consiliului Asociației sindicale Ialoveni au  examinat rezultatele activității sindicale  desfășurate pe parcursul anului  precedent – raport prezentat de Pavel Codreanu, președinte al  AS Ialoveni,  în cadrul  întrunirii fiind propuse  noi forme  și măsuri,  menite să contribuie la  consolidarea organizațională, instruirea și informarea operativă a  membrilor de sindicat la capitolul protecția socială, apărarea drepturilor  și  intereselor profesionale și de muncă ale salariaților din administrațiile publice.

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 9 din 22