Home
Ziarul Cronica sindicala 2(53), al Federatiei SINDASP PDF Imprimare Email
Marţi, 27 Iunie 2017

 
Măsuri de protejare a drepturilor și intereselor membrilor de sindicat din ramură PDF Imprimare Email
Marţi, 27 Iunie 2017

În contextul reformelor  inițiate de Guvernul Republicii Moldova  vizînd reformarea unor autorități ale administrației publice centrale,  Federația SINDASP a expediat, la 23 iunie curent,  o adresare către Prim-ministrul  Pavel  FILIP,  având următorul conținut:

Federația Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice, având drept temei întâlnirile efectuate în organizațiile sindicale din ţară – autorități ale administraţiei publice centrale şi locale, Vă informează despre neliniștea şi îngrijorarea deosebit de mare care persistă în rândurile membrilor de sindicat - salariați din ramură, în legătură cu reforma administrațiilor publice. Or, aceasta presupune, inclusiv, optimizări de personal: modificări în  statele de personal, lichidări de funcţii publice, transferări într-o altă funcţie fără statut de funcţionar public, concedieri, etc.  În consecință, unii lucrători, printre care se vor regăsi funcţionari publici, alte categorii de salariaţi, vor fi afectaţi.

 
Ziua profesională sărbătorită în Asociația sindicală Florești PDF Imprimare Email
Luni, 26 Iunie 2017

Ziua funcționarului public   a fost instituită în țara noastră  prin hotărâre de   Guvern  în  anul  2012 și este  marcată la 23 iunie, fiind o   afirmare în plus  a rolului și importanței  funcționarilor publici în societate. Această dată a fost aleasă în conformitate cu prevederile Rezoluției  Adunării Generale a Națiunilor Unite privind desemnarea zilei de 23 iunie – Ziua Națiunilor Unite pentru Serviciul Public.

GALERIE FOTO...

 
23 iunie - Ziua funcționarului public PDF Imprimare Email
Joi, 22 Iunie 2017

Stimați colegi,

Ziua funcționarului public, sărbătorită la 23 iunie,   confirmă  o dată în plus rolul și importanța funcționarilor  publici  în dezvoltarea  și funcționalitatea statului nostru.

Profesionalismul,  responsabilitatea  și corectitudinea Dumneavoastră, manifestate în activitatea  zilnică,  contribuie la  realizarea unor  frumoase proiecte și programe,  implementate în interesul  comunității și cetățenilor. Capacitatea funcționarilor publici din țara noastră  de a face față provocărilor și de a realiza progrese și reforme noi  merită  respect și înaltă apreciere.

Federația Sindicatelor Angajaților din Serviciile Publice din Republica  Moldova, fiind  parte a sistemului de parteneriat în sfera  relațiilor de muncă  din ramură,  va asigura în continuare  promovarea  drepturilor profesionale, economice și  sociale ale membrilor de  sindicat, în beneficiul  tuturor angajaților din serviciile publice. Dezvoltarea unui dialog social  constructiv  constituie un obiectiv primordial  în   activitatea  Federației SINDASP.

Cu ocazia Zilei profesionale, transmit tuturor funcționarilor publici un mesaj  de profundă gratitudine pentru activitatea eficientă și efortul depus  zi de zi.

Vă adresez sincere felicitări și urări  de  sănătate, realizări în activitatea profesională,  putere  și capacitate pentru continuarea lucrului  făcut cu competență și dăruire.  Bucurie  și  bunăstare  familiilor  Dumneavoastră!

Cu aleasă considerațiune,

Vlad CANȚÎR

Președintele Federației SINDASP

 
Un seminar util PDF Imprimare Email
Joi, 22 Iunie 2017

La 20 iunie curent,  în sala pentru ședințe a Consiliului raional s-a desfășurat un seminar pentru președinții organizațiilor sindicale primare din cadrul Asociației Sindicale Teritoriale Sîngerei a angajaților din serviciul public. În discuție au fost puse chestiuni ce ţin de ultimele modificări la Codul Muncii, precum  şi importanta şi rolul Contractului colectiv de muncă.

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 4 din 22